به گزارش سلام لردگان، البته اين مشکل براي بعضي ها فقط به ماه رمضان منتهي نمي شود؛ يعني در برخي افراد، بوي ناخوشايند دهان در ماه هاي ديگر سال نيز وجود دارد.
براي آشنايي با راه هاي رفع بوي دهان از طريق تغذيه، پاي صحبت متخصصان تغذيه و رژيم درماني نشسته ايم.
بيماري هاي گوارشي نظير زخم هاي معده که علت عمده ي آن هليکوباکترپيلوري است ميتواند سبب خروج بوي نامطبوع از دهان شود. در اين حالت، اين بو با تجويز داروهاي خاصي از سوي پزشک کنترل مي شود.
گاهي بوي بد دهان به دليل زياده روي در مصرف غذاها است، آن هم غذاهايي که ترکيبات ناهمگوني با هم دارند.
يکي ديگر از علل بوي بد دهان عدم استفاده از مسواک و نخ دندان است.
بويي که در ماه مبارک رمضان از دهان خارج مي شود، به دليل نخوردن غذا است. هنگام نخوردن غذا، بدن براي توليد انرژي به ذخاير چربي روي مي آورد و طي سوختن چربي ها در کبد، کتون ها توليد مي شوند که باعث ايجاد اين بو مي شوند.
در روزهاي اول ماه مبارک رمضان، به دليل اين که کبد آمادگي کافي را براي سوزاندن مقدار زيادي چربي ندارد، اين بو بيشتر است، اما به تدريج که توانايي کبد براي اين کار بيشتر مي شود، مقدار کتون توليد شده کم مي شود.
آن چه بايد به آن توجه داشت، اين است که اين بو طبيعي است و نياز به راه و روش خاصي براي درمان ندارد. فقط مي توان با انجام کارهايي که در ذيل به آن اشاره مي شود از ميزان آن کم کرد:
کساني که غير از ماه مبارک رمضان، در ايام ديگر سال هم روزه مي گيرند، کمتر دچار بوي بد دهان مي شوند، چون کبد آن ها آماده تر است تا چربي هاي اضافه را بسوزاند.
مي توان با مصرف غذاهاي خنک، نعناع يا برخي سبزيجات خشک ديگر اين بو را به طور موقتي از بين برد.
در افرادي که بعد از خوردن سحري مسواک نمي زنند، به دليل باقي ماندن غذاها در لا به لاي دندان ها و در حفرات دهان اين بو بيشتر و نامطبوع تر است.
در طي روزهاي معمولي به دليل نوشيدن مايعات، آب و چاي ، بزاق دهان پيوسته تازه مي شود و اين بو کمتر است، اما در روزه داري به دليل اين که امکان تازه شدن آب دهان کمتر است، باقي ماندن غذاها در بين دندان ها همراه با توليد کتون ها، بوي بد بيشتري را ايجاد مي کند.
منبع باشگاه خبرنگاران